Hírek

Faipari Innovációs Társaság

Főoldal
Rólunk
Tevékenységünk
Hírek
Kapcsolat
Linkek

 

Híreink:

 

 

2008 március 28.-án     Tagságunk nagy számban részt vett a Nyugat-Magyarországi egyetem Faanyagtudományi Intézete, mint projektkoordinátor által rendezett záró szakmai konferencián. A program az alábbi előadásokat tartalmazta:

*A „Vegyszermentes faanyagvédelem” című projekt bemutatása. Előadó: Prof. dr. Molnár Sándor egyetemi tanár, dékán, projektmenedzser

* A száraz termikus fanemesítés, mint a vegyszermentes faanyagvédelem módszere Előadó: Dr. Csupor Károly egyetemi docens

*A laboratóriumi vizsgálatok és eredményei Előadó: Horváth Norbert intézeti mérnök, PhD. Hallgató

*A félüzemi berendezés bemutatása Előadók: Dr. Apostol Tamás műszaki tanácsadó, Somogyi Tamás ügyvezető ig.

 

Az előadások anyagát a www.kurrensfaipar.hu lapunkban az érdeklődők megismerhetik.

 

2008. március 28.-án    Társaságunk megtartotta évi rendes tavaszi közgyűlését Sopronban. A Közgyűlés tagrevíziót tartott, majd döntött új tagok felvételéről. A Köz-gyűlés módosította az Alapszabályt. A módosított és egységes szerkezetbe szerkesztett Alapszabály megtalálható honlapunkon a Rólunk rovatban.

 

2008. április 22-23.-án tartotta meg a FAGOSZ hagyományosnak tekinthető tavaszi konferenciáját Tihanyban. Tagságunk is képviselve volt. A konferencián el-hangzott legérdekesebb előadás anyaga megtalálható a www.kurrensfaipar.hu lapunkban. További információ a konferenciáról: a Fagosz oldalán.

 

2008. április 24-25-én  tartották meg Drezdában a Faipari Kutató Intézetben [idh] az 5. „TMT” nemzetközi konferenciát. A hővel modifikált faanyagok immár jelen-tős piaci szegmenset hódítottak meg. Várható további piaci előretörésük. A konferencián Társaságunk is képviselve volt. A konferencia anyagát közöljük a www.kurrensfaipar.hu lapunkban.

 

2008.április 28-30án    tartották meg a szlovákiai Vyhne-n [magyarul: Vihnyepeszerény] a Zólyomi Műszaki Egyetem szervezésében a „Föld csapdában?” című nemzetközi környezetvédelmi konferenciát. A konferencián Társaságunk is képviselve volt. A konferencia anyagát közöljük a www.kurrensfaipar.hu lapunkban.

 

2008. május 12-én          új formátumban frissítve jelenik meg honlapunk. Bizonyos oldalak frissítésére még várni kell. Kérjük szíves türelmüket. Észrevételeikre számítunk!

[utolsó frissítés 2008.május.14.]

 

 

 

 

 

impresszum