kapcsolat: apostol.t@innofa.hu  

ERDÉSZETI ÉS FAIPARI TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK

Főoldal | Köszönetnyilvánítás | A kiadvány címválatozásai | Rólunk
  Tartalomjegyzék:
  Kötetenként
  1950-2000
  Erdészet
  Faipar
  Geodézia
  Természettudományok
  Egyéb

Rólunk

A Faipari Innovációs Társaságot 1999 dec.14.-én alapította meg 16 lelkes a faipar és az erdészet iránt elkötelezettséget érző szakember. A Társaságot 2002. aug.12.-én - egyesületi működési formában - a bíróság bejegyezte.

Az alapítást motiváló okok között talán a leglényegesebb az önálló szakmai gondolatok befolyásolástól mentes szak fórumának kialakítása volt. A magyar faiparban működnek más szakmai közösségek is [egyesületek, alapítványok, stb.], de azok életét és működését túlzottan befolyásolják alapításuk körülményei és/vagy működésük túlszabályozottsága. Ezért gondolták többen, hogy helye van egy olyan szakmai fórumnak, mely tág teret ad tagjai kezdeményezéseinek és lehetőségeivel támogatja e kezdeményezések megvalósítását. Azt az elvet valósítjuk meg, hogy nincs erősebb és hatásosabb szűrő mechanizmus a kezdeményezők szakmai becsületénél.

Az elmúlt évek során Társaságunk klasszikus klubként működött. E klubélet során számos egyéni kezdeményezést vittünk sikerre elsősorban szakmai konferenciák szervezése és szakkonferenciákon történt aktív részvétel formájában.

Létrehoztuk, és a honlaphoz kapcsolódóan elindítottuk elektronikus folyóiratunkat [www.kurrensfaipar.hu] melyben kizárólag tudományos cikkeket, dolgozatokat, értekezéseket, közlünk. Nem feledkezünk meg az előttünk járók tudományos munkáiról sem, melyeket digitalizált változatban kívánunk megőrizni az utókor számára. E DVD lemez tartalmazza ezirányú törekvésünk első eredményét. E munkát tovább kivánjuk folytatni. A végső cél egy olyan integrált elektronikus szakmai könyvtár, mely a nagy elődök munkáit teljeskörűen tartalmazza. Ezt az elektronikus könyvtárat a NyM Egyetem Központi Könyvtárával közösen kívánjuk létrehozni.

Társaságunk nyitott a kívülről jövő javaslatok előtt is. Keressen meg minket, hogy javaslatait szabad szellemi légkörben vitathassa meg.

 

Dr. Apostol Tamás

elnök

Minden jog fenntartva | © Faipari Innovációs Társaság, Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtár 2009